Парубій відкрив ранкову Раду, у залі - 364 депутати

Парубій відкрив ранкову Раду, у залі - 364 депутати

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У залі зареєструватися 364 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у вівторок, 13 березня, планує розглянути три законопроекти, якими передбачено внести зміни до деяких законів і законодавчих актів України стосовно діяльності Державного бюро розслідувань. Йдеться про депутатські законопроекти №5395 "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо уточнення окремих положень" і №7450 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих положень з питань діяльності Державного бюро розслідувань", а також урядовий проект закону №6430 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Державного бюро розслідувань". Розгляд цих законопроектів у першому читанні передбачений у блоці питань правоохоронної діяльності.

Читайте також: Повістки Савченко щодо допиту в СБУ скерували до апарату Ради

Водночас на початку ранкового пленарного засідання депутати матимуть ухвалити допрацьований проект постанови "Про порядок денний восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання" (№8063).

Після цього у другому читанні парламент планує прийняти законопроект 7161 "Про внесення зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів України" щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції", згідно з яким для учасників АТО, в яких було ампутовано кінцівки, встановлюється група інвалідності, не нижча другої.

Для повторного розгляду з пропозиціями Президента України в Раду вноситься закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України".

Окрім того, в Раді у вівторок заплановано розгляд блоку питань інтелектуальної власності. Так, у першому читанні парламентарії збираються прийняти урядові законопроекти 5694 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів", 6023 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень", 4571 "Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (щодо подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату)", а також 4614 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України".

Далі на порядку денному - питання реабілітації жертв політичних репресій. Зокрема у другому читанні Рада розглядатиме проект закону 6574 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

Після цього народні депутати перейдуть до питань ратифікації. В цьому блоці у повторному першому читанні заплановано розгляд законопроекту 0163 "Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку", у другому - президентського проекту закону №6149 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників".

Також на розгляд парламенту 13 березня винесено питання щодо призначення окремих позачергових місцевих виборів.

Разом із тим у порядку денному цього дня відсутнє питання про розгляд подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата із «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна. Законність цього подання Регламентний комітет ВР визнав напередодні, під час свого засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-