За зняття недоторканності з опоблоківця Бакуліна Рада може взятися у четвер

За зняття недоторканності з опоблоківця Бакуліна Рада може взятися у четвер

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує розгляд парламентом у четвер, 15 березня, ряду кадрових питань, а також зняття недоторканості з народного депутата Євгена Бакуліна (фракція «Опозиційний блок»).

Про це Парубій заявив на засіданні Погоджувальної ради ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У четвер у нас можуть з'явитися і кадрові питання, і пригадуємо, що питання про зняття недоторканості теж може стояти у четвер. Тому, враховуючи це, у проекті порядку денного четвер не є надто перенапруженим законопроектами, щоб ми мали час для вирішення питань кадрових і питання зняття недоторканості», - зазначив Голова ВР.

На засіданні ВР у вівторок першим питанням планується розглянути ухвалення порядку денного на сесію та блоку питань щодо правоохоронної діяльності, а також інтелектуальної власності.

На середу традиційно, за словами спікера, планується розглянути ряд ратифікаційних законопроектів, а також планується почати розгляд у другому читанні законопроекту про дисциплінарний статут Національної поліції, у четвер парламент, зазначив Парубій, зможе вийти на голосування в цілому за даний законопроект.

Читайте також: Вишки Бойка: подання на арешт Бакуліна Рада може розглянути на тижні

Згідно з розкладом засідань ВР на 13-16 березня на четвер заплановано розгляд питання звільнення Валерії Гонтарєвої з посади голови Національного банку України та обрання замість неї нового очільника Нацбанку.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради має розглянути подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Євгена Бакуліна, а також про надання згоди на його затримання та на обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту).

Андрій Парубій сподівається, що цього тижня парламент зможе розглянути подання генпрокурора щодо притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності.

За словами Луценка, подання про притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-