Президент: Не можна дозволити

Президент: Не можна дозволити "п'ятій колоні" спекулювати на мовному питанні

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав не виносити мовне питання і не розколювати Україну у майбутніх виборчих кампаніях.

Про це він заявив, виступаючи на церемонії вручення Шевченківської премії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже не хотів би, щоби мовне питання знову стало на порядок денний виборчої кампанії. Мова має об'єднувати, а не розколювати державу. Ми не маємо права дати пас п’ятій колоні отримати з того бодай найменший зиск на майбутніх президентських, парламентських і місцевих виборах", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що єдність країни – пріоритет для кожного українця і влада у своїй мовно-гуманітарній політиці має зважати на цей імператив.

Читайте також: Меджліс закликає Порошенка оголосити 2018-й Роком утвердження державної мови

Президент також відзначив, що дуже важливо, щоб, незалежно від зусиль держави, активні громадяни забезпечували конкурентоспроможну мовну присутність в усіх можливих нішах, популяризували її серед носіїв інших мов з належною повагою до їхніх почуттів та громадянських прав.

Глава держави наголосив, що боротися за українську мову - це значить не лише вигукувати гасла та висувати вимоги до влади. За його словами, це значить купувати україномовні книги, дивитися українські фільми, передплачувати україномовні газети, віддавати перевагу україномовним версіям сайтів, "гуглити" українською, вести свої сторінки в соціальних мережах українською, а головне – говорити українською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-