Порошенко вручив нагороди жінкам-військовослужбовцям

Порошенко вручив нагороди жінкам-військовослужбовцям

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко за зразкове виконання службового обов’язку відзначив державними нагородами жінок – представниць силових структур, які брали або беруть участь у відсічі російській агресії на сході України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Так, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено командира відділення взводу 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ Збройних сил України молодшого сержанта Катерину Космину, яка неодноразово виконувала бойові завдання із захисту суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, зарекомендувала себе особливо дисциплінованим та вимогливим військовослужбовцем, грамотним та компетентним спеціалістом з високим рівнем тактико-спеціальної підготовки, йдеться в повідомленні.

Президент нагородив жінок-військових державними нагородами / Фото: АП

Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшу медичну сестру госпітального відділення медичної роти сержанта Оксану Попову. За даними прес-служби, Попова під час виконання службових обов'язків неодноразово показувала свій професіоналізм, надаючи першу медичну допомогу пораненим, проявляла мужність та героїзм під час евакуації поранених з поля бою, завдяки чому було врятовано життя та здоров'ї багатьох військовослужбовців.

Також медаллю «За військову службу Україні» нагороджено фельдшера військової частини Національної гвардії України старшину Оксану Романову, яка протягом 2016 - 2017 років брала активну участь у виконанні службово-бойових завдань у районі проведення антитерористичної операції на сході України.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено старшого лейтенанта полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» Євгенію Лощенко. Вона з січня 2014 року брала активну участь у Революції гідності, займалася волонтерською діяльністю, зокрема організовувала доставку теплих речей та продуктів харчування, облаштовувала місця для обігріву та харчування, надавала першу домедичну допомогу постраждалим у сутичках на Майдані Незалежності. 1 грудня 2014 року Лощенко вступила на службу до органів внутрішніх справ до батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київ-1» і неодноразово відряджалася для охорони публічного порядку в районах проведення АТО.

Крім того, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня також нагороджено лейтенанта поліції полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1»Софію Шапошник, яка, серед іншого, у жовтні 2014 року допомагала вивозити поранених з Донецького аеропорту.

Читайте також: Порошенко нагородив медсестру Галицьку орденом "За мужність" посмертно

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня медсестру Сабіну Галицьку, яка загинула 20 лютого внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі. 

Цю нагороду глава держави вручив 7 березня батькам загиблої Сабіни Галицької.

За даними Генштабу ЗСУ, близько 7 тисяч жінок виконували завдання в районі проведення АТО та набули статусу учасника бойових дій. З них 116 нагороджено державними нагородами,  4 - посмертно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-