Антикорупційний суд: Парубій прогнозує кілька тисяч правок до другого читання

Антикорупційний суд: Парубій прогнозує кілька тисяч правок до другого читання

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує затягування процесу підготовки до другого читання законопроекту про Вищий антикорупційний суд через внесення великої кількості поправок до нього.

Про це він сказав на міжнародній конференції «Реформа парламенту: ретроспектива та перспективи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас попереду дуже амбітний порядок денний. Це є антикорупційний суд, і чомусь у мене є підозра, що ми теж там отримаємо кілька тисяч правок, щоб максимально затягнути процес його розгляду», - зазначив Голова ВР.

Окрім того він нагадав, що парламент має також розглянути у другому читанні проект Виборчого кодексу, до якого внесено близько 4400 поправок, також прийняття законопроекту про національну безпеку і оборону. Окрім того він підкреслив, що на порядку денному також прийняття низки законопроектів, що включені до списку пріоритетних та законодавчих ініціатив, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

У цьому контексті Парубій підкреслив, що для виконання цих амбітних планів парламенту необхідно знаходити консенсус для вирішення спірних моментів. При цьому він зазначив, що основою співпраці фракцій у парламенті має бути «Діалог Жана Моне», ідея започаткування якого виникла під час «українського тижня» в Європарламенті у Брюсселі у березні 2016 року. Для досягнення консенсусу між Головою ВР та головами усіх фракцій та депутатських груп був започаткований процес відомий як «Діалог Жана Моне». Парубій підкреслив, що ця ініціатива буде актуальною для українського парламенту і надалі.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений навесні - Президент

«Впевнений, що наступні етапи нашої співпраці вони дуже актуальні і сьогодні теж, коли знову є спроба розбалансувати український парламент, коли знову є спроби кинути конфлікти в український парламент. Це буде черговий етап, коли власне за столом голови фракцій зможуть спільно приймати рішення і спільно робити план найближчої діяльності», - наголосив Голова ВР.

Як повідомлялося, 1 березня Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-