Янукович: Я ваші гроші не рахую, а ви не рахуйте мої

Янукович: Я ваші гроші не рахую, а ви не рахуйте мої

Оновлено
Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович пожалівся, що в Росії йому живеться важко, хоча на життя вистачає.

Про це він сказав на прес-конференції у Москві, відповідаючи на запитання журналістів про те, на які кошти він живе в Росії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вам скажу, мені ніхто не заздрить сьогодні — ви в це вірите чи ні? Щодо того, за які кошти я живу - у мене є сім'я, є мій син, він досить молода здорова людина, я живу з сім'єю... І, як кажуть, - я ваші гроші не рахую, не рахуйте і ви мої. Мені на життя вистачає, хоч і не можу сказати, що я всім задоволений, мені дуже важко", - сказав Янукович.

Він також запевнив, що "грошей Януковича" немає в жодному банку світу.

"Хоча їх шукали усіма можливими способами. Але, як то кажуть,... у темній кімнаті шукати чорну кішку марно, коли її там немає...", - сказав екс-президент.

Він також повідомив, що інколи зустрічається зі своїми земляками з Донбасу і на 100 відсотків володіє інформацією про події в Україні. "Я інколи зустрічаюся з представниками Донбасу, своїми земляками. Я не втрачаю з ними зв’язок.  І на 100 відсотків володію всією інформацією про те, що там відбувається. І я не зовсім поділяю те, що там відбувається на Донбасі", - зазначив Янукович.

Відповідаючи на запитання, за чиї кошти була організована нинішня прес-конференція у Москві і хто оплатив його охорону, екс-президент сказав, що на це питання відповідати некоректно, оскільки він "знаходиться в гостях у Росії і з повагою ставиться до їх гостинності".

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення стосовно проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Янукович поскаржився, що його не допускають до українського суду

Нагадаємо, у Латвії 50 млн євро на рахунках українських чиновників-втікачів Януковича були визнані незаконно набутими і вилучені на користь латвійської держскарбниці. Згодом генпрокурор Латвії під час переговорів з делегацією ГПУ висловив готовність обговорити можливість повернення в Україну або розподілу коштів, конфіскованих з рахунків екс-чиновників часів Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-