Україна, Молдова і Грузія створять міжпарламентську асамблею

Україна, Молдова і Грузія створять міжпарламентську асамблею

Укрінформ
Молдова і Грузія підтримали ініціативу спікера Верховної Ради України Андрія Парубія про створення міжпарламентської асамблеї.

Про це було заявлено на спільній прес-конференції в Кишиневі голів парламентів України, Молдови і Грузії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Сподіваюся, що наші колеги з Молдови і Грузії приймуть пропозицію про створення Міжпарламентської асамблеї. Асамблея стане чудовим майданчиком для більш тісної регіональної взаємодії і досягнення головної мети - європейської інтеграції наших держав», - зазначив глава Верховної Ради Парубій.

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду заявив у зв'язку з цим, що створення міжпарламентської асамблеї «Україна-Грузія-Молдова» сприятиме координації та об'єднанню зусиль трьох держав щодо реалізації основних положень Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Аналогічну думку висловив голова грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе.

Як повідомлялося, перша міжпарламентська конференція «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» проводиться за ініціативи голови парламенту Молдови Андріана Канду, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобахідзе і за підтримки Атлантичної Ради.

Читайте також: Атлантична Рада підтримує зобов'язання США із забезпечення стабільності у Молдові

Учасники форуму (більш як 150 осіб) обговорять питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-