Кишинів: Парубій закликає об'єднати зусилля, щоб зупинити «Nord Stream-2»

Кишинів: Парубій закликає об'єднати зусилля, щоб зупинити «Nord Stream-2»

Укрінформ
Російська агресія, розпочата чотири роки тому, - це не війна проти України, а виклик всій системі міжнародної безпеки.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у своєму виступі перед учасниками першої міжпарламентської конференції «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки», яка проходить 2 березня у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Україна на собі відчула весь жар російської агресії. Чотири роки тому почалася не війна Путіна проти України. Це виклик всій системі міжнародної безпеки, тому що Путін - загроза не тільки для нашої держави, а й для всієї Європи, для всього світу», - заявив Парубій.

За його словами, сьогодні вельми важливо виробити єдину позицію щодо забезпечення енергетичної безпеки України, Молдови і Грузії, всіх країн регіону, а Кишинівська конференція є чудовим майданчиком для цього. Глава Верховної Ради закликав до об'єднання зусиль з тим, щоб зупинити будівництво «Північного потоку», оскільки це не економічний, а чисто політичний проект.

Виконавчий віце-президент Атлантичної Ради Деймон Вілсон особливо наголосив, що сьогодні мова йде про розробку нової стратегії у відносинах з Україною, Молдовою і Грузією.

Читайте також: РНБО розглядає продовження санкцій проти Росії

Як повідомлялося, перша міжпарламентська конференція «Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» проводиться з ініціативи голови парламенту Молдови Андріан Канду, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобахідзе і за підтримки Атлантичної Ради.

Учасники форуму (більш як 150 осіб) обговорять питання економічної, інформаційної та енергетичної безпеки, а також проблеми правової сфери в Україні, Молдові та Грузії.

Очікується, що за підсумками Конференції Молдова, Україна і Грузія підпишуть спільну Декларацію про регіональну безпеку і перспективи європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-