Порошенко візьме участь у складанні присяги новопризначеними суддями КСУ

Порошенко візьме участь у складанні присяги новопризначеними суддями КСУ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прибуде у п`ятницю до Конституційного Суду, щоб взяти участь у складанні присяги об 11 год. 30 хв двома суддями, обраними за його квотою.

Про це повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник у суді.

«Запланована участь Президента у церемонії складання присяги новопризначеними суддями Сергієм Головатим і Василем Лемаком», - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, участь Президента України, Голови Верховної Ради і голови Верховного Суду передбачена Регламентом КСУ, затвердженим 21 лютого поточного року.

Як повідомляв Укрінформ, у Конституційному Суді 2 березня об 11.30 відбудеться складення присяги нещодавно призначеними суддями - Сергієм Головатим і Василем Лемаком.

27 лютого Президент призначив за своєю квотою двох суддів КСУ - Сергія Головатого і Василя Лемака.

Читайте також: КС оприлюднив рішення про мовний закон Ківалова-Колесніченка

Головатий був міністром юстиції в 1995-1997, 2005-2006 роках депутатом Верховної Ради ІІ-VI скликань (від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" та Партії регіонів).

Лемак є завідувачем кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету з 2004 року.

21 лютого Станіслав Шевчук став новим головою Конституційного Суду. Обрання голови КС кілька разів зривалася, зокрема, через невисунення кандидатур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-