Стало відомо, коли комітет Ради розгляне подання ГПУ на Бакуліна

Стало відомо, коли комітет Ради розгляне подання ГПУ на Бакуліна

Укрінформ
Комітет з питань регламенту Верховної Ради розгляне подання генпрокурора Юрія Луценка про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від “Опозиційного блоку” Євгена Бакуліна 12 березня.

Таке рішення було ухвалено у четвер на засіданні комітету, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради визначився з датою розгляду подань, внесених генеральним прокурором. За наслідками розгляду питань порядку денного комітет ухвалив відповідні висновки, прийняв рішення та визначився з датою розгляду подань, ініційованих та внесених до Верховної Ради України генеральним прокурором України Луценком Ю.В. - 12 березня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, комітет обговорив, зокрема, питання про подання генпрокурора "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича", "Про надання згоди на затримання народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича", "Про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту)".

Читайте також: Подання ГПУ на Бакуліна "застрягло" у кабінетах Ради

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого генпрокурор Луценко підписав подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

За словами Луценка, подання про притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

19 лютого Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що до парламенту надійшло подання ГПУ щодо Бакуліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-