Рада сьогодні не звільнятиме Гонтареву

Рада сьогодні не звільнятиме Гонтареву

Укрінформ
У Комітеті Верховної Ради з питань фінансової та банківської діяльності виключають розгляд питання звільнення Валерії Гонтаревої і призначення замість неї нового керівника Національного банку України у четвер.

Питання, скоріш за все, розглядатиметься разом з іншими кадровими питаннями в окремий день на наступному пленарному тижні, повідомив Укрінформу в.о. голови комітету Михайло Довбенко.

«Сьогодні не буде розглядатися це питання у зв'язку з тим, що у нас вимальовується ціла низка кадрових питань. Нам треба затверджувати склад ЦВК,  голосувати за омбудсмена, за голову Рахункової палати, за керівництво Нацбанку, тому деякі представники коаліції вважають, що це треба зробити в окремий день», - зазначив депутат.

За його словами, скоріш за все, всі ці кадрові питання будуть винесені на розгляд сесійної зали наступного пленарного тижня 13-16 березня.

Як повідомляв Укрінформ, голова ВР Андрій Парубій під час Погоджувальної ради у понеділок, 26 лютого, заявив, що обрання нового голови Нацбанку є ключовим кадровим питанням цього пленарного тижня, і його розгляд за повною процедурою триватиме близько півтори години. 

Валерія Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку з посади голови НБУ. Відтоді вона перебуває у відпустці. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій. 

Читайте також: НБУ підтверджує: Гонтарева готова звітувати у Раді

18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої. 

5 лютого Комітет Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення  Гонтаревої. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-