Президент закликає ВР скасувати е-декларації для активістів

Президент закликає ВР скасувати е-декларації для активістів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду ухвалити в цілому закон про антикорупційний суд за декілька тижнів.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже задоволений, що нарешті вчора включили до порядку денного мій закон про антикорупційний суд. Сьогодні, як мені повідомили, комітет розглянув законопроект і рекомендував його для прийняття у першому читанні. Буду дуже щасливим, щоб на найближчих засіданнях у першому читанні цей законопроект був прийнятий — це би відкрило шлях до максимально широкого обговорення цього документа і остаточного його ухвалення на цій сесій за декілька тижнів”, - сказав глава держави.

Водночас він наголосив, що дискусія щодо законопроекту не має виходити за рамки Конституції та законодавства України, а також необхідно враховувати рекомендації Венеціанської комісії.

Крім того, Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого, до 1 квітня, ухвалення парламентом законопроекту про скасування електронного декларування для активістів-антикорупціонерів.

Читайте також: Порошенко не задоволений темпами реформ

Як повідомлялося раніше, Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя 28 лютого рекомендував ухвалити за основу президентський законопроект «Про Вищий антикорупційний суд», а чотири альтернативні законопроекти - відхилити.

Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

За результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада має забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-