Мінгареллі дав рекомендації щодо ефективного виконання угоди про асоціацію

Мінгареллі дав рекомендації щодо ефективного виконання угоди про асоціацію

Укрінформ
Голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі сподівається на якнайшвидшу реалізацію дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він наголосив під час презентації у ВР дорожньої карти за участю Голови ВР Андрія Парубія, Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та керівників парламентських комітетів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Настільки важливо, щоб ця спільна дорожня карта була впроваджена швидко. Ми хочемо відзначити ті зусилля, які були зроблені для її розробки", - наголосив Мінгареллі.

При цьому він оприлюднив низку рекомендацій щодо ефективного впровадження цієї дорожньої карти. Зокрема наголосив, що уряд і керівництво парламенту, в тому числі керівники комітетів, мають визначати і оголошувати перед кожною сесією Ради пріоритетні законопроекти. Також він рекомендує, щоб керівництво парламенту і уряду до початку пленарного тижня завчасно погоджувало пріоритетні законопроекти на тиждень.

Читайте також: Асоціація з ЄС: у Раді презентували дорожню карту на два роки

"На нашу думку, слід посилити роль Комітету ВР з європейської інтеграції. Я говорю це не просто тому, що мені подобається (голова комітету - ред.) Марія Іонова. Хто б не був керівником цього комітету, сильніша роль комітету сприятиме Верховній Раді зрозуміти в чому полягають пріоритети", - зазначив Мінгареллі.

Він назвав доречними регулярні зустрічі між урядом і Комітетом Верховної Ради з питань євроінтеграції та представництвом ЄС для визначення перешкод і окреслення рішень для їх подолання в реалізації дорожньої карти, а також наголосив, що ЄС докладатиме всіх зусиль для допомоги в реалізації дорожньої карти законодавчого забезпечення євроінтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-