Прокурор прокоментував запланований вихід Януковича до преси

Прокурор прокоментував запланований вихід Януковича до преси

Укрінформ
Тема запланованої на 2 березня у Москві прес-конференції Віктора Януковича свідчить про його обізнаність деталями заочного судового процесу в суді Києва.

Таку думку у коментарі журналістам висловив у середу представник держобвинувачення у справі про держзраду колишнього президента Руслан Кравченко.

Зокрема, на запитання журналістів, що він думає про анонсований вихід Януковича до преси, прокурор відповів: "Це вкотре підтверджує, що обвинувачений Янукович обізнаний у деталях судового процесу".

За словами Кравченка, адвокати екс-президента вкотре не прибули на судове засідання без поважної причини, а їх відрядження до Москви для зустрічі з підзахисним не вписується у графік судових засідань, який складався на три місяці наперед.

Читайте також: Янукович дасть чергову прес-конференцію в Москві

"Про відрядження до Росії адвокати попереджали 23 лютого, але ми вважаємо це неповажною причиною неприбуття на судове засідання, тому що Оболонським райсудом було вирішено про призначення судових засідань за три місяці до сьогоднішнього дня", - зазначив він.

Прокурор додав, що через неявку адвокатів зірвано допит у суді трьох свідків з боку захисту: екс-керівника Головного управління СБУ в Києві і Київській області Олександра Щоголєва, співробітника "Украероруху" Андрія Черткова та екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари.

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення стосовно проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд знову взяв перерву – адвокати поїхали у Росію

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Напередодні російське державне агентство ТАСС анонсувало прес-конференцію екс-президента Януковича у п'ятницю, 2 березня, у Москві, під час якої він має намір розповісти про нібито "нові докази причетності представників нинішньої української влади до розстрілу протестувальників на Майдані, а також процеси, ініційовані київською владою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-