Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за скаргою Саакашвілі на

Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за скаргою Саакашвілі на "викрадення"

Укрінформ
Печерський райсуд зобов’язав поліцію провести розслідування у справі за клопотанням захисту екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі щодо його видворення з України.

Про це Укрінформу повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

"Суд зобов'язав уповноважених осіб Печерського райуправління Національної поліції в Києві внести до ЄРДР відомості про здійснення кримінального правопорушення і розпочати розслідування. Рішення суду оскарженню не підлягає, відкрито кримінальне провадження" - сказав він.

Чорнолуцький додав, що скаргу про викрадення та незаконне видворення Саакашвілі захист подав 12 лютого о 15.30, незабаром після затримання політика у ресторані "Сулугуні" у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі подав до Окружного адмінсуду Києва позов щодо подій 12 лютого. Відповідачами зазначені Державна міграційна служба, Держприкордонслужба і МВС.

Позивач просить суд визнати незаконними дії відповідних структурних утворень ДМС, ДПС та МВС від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення про повернення Саакашвілі до країни попереднього перебування. Позивач також просить суд зобов'язати відповідне структурне утворення Державної міграційної служби скасувати це рішення.

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

Читайте також: Саакашвілі на три роки заборонили в’їзд в Україну

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі в позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби України затримали Саакашвілі в Києві та видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Прикордонники заборонили Михеїлу Саакашвілі в’їзд в Україну на три роки — до 13 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-