Єльченко: у 2014 році пропонував Києву вести діалог з Кремлем

Єльченко: у 2014 році пропонував Києву вести діалог з Кремлем

Укрінформ
У 2014 році постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, перебуваючи на посаді посла України в РФ, неодноразово закликав українську владу вести діалог з Росією. 

Про це Єльченко заявив під час допиту в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як посол Росії, я виходив з того, що необхідно робити все можливе, принаймні, спробувати повернути в нормальне русло наші відносини. Навіть незважаючи на ті трагічні події, які відбувались у Криму, і пізніше - на Донбасі", - зазначив він.

Єльченко також зауважив, що на той час на всі звернення посольства до російської влади з питанням "що робить Росія у Криму" відповідей не надходило.

"Ми пропонували, щоб на будь-якому високому рівні з української сторони були пропозиції до Росії припинити агресивні дії в Криму в першу чергу і повернутись до достойного діалогу, який був перерваний з середини лютого, ніяких контактів не відбувалося. Єдиним джерелом спілкування було, власне кажучи, посольство у Москві", - додав Єльченко.

Читайте також: Секретаріат ООН надав Єльченку копію листа Януковича

Як повідомлялося, Єльченко з лютого 2010 року по грудень 2015 року був послом України в Російській Федерації.

9 грудня 2015 року Єльченка призначено постійним представником України при ООН.

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-