До Ради надійшло подання ГПУ на депутата Бакуліна

До Ради надійшло подання ГПУ на депутата Бакуліна

Документ
Укрінформ
До Верховної Ради надійшло подання генпрокурора на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата із "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

Про це повідомив у Facebook Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Щойно отримав від генерального прокурора України подання щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича, члена депутатської фракції "Опозиційний блок", - зазначив він.

Парубій додав, що невідкладно передав документи на розгляд Комітету Верховної Ради з питань регламенту.

"Моя позиція незмінна – ніхто з народних депутатів України не має права ховатися за недоторканністю. Якщо народний депутат не винен у вчиненні інкримінованих йому злочинів – нехай доводить свою правоту, як і решта громадян, у суді. Закон – один для всіх", - підкреслив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого генпрокурор Юрій Луценко підписав подання про затримання і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган поінформувала, що подання направлені до Верховної Ради.

Луценко 2 лютого заявив, що має намір внести у Верховну Раду подання про притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Читайте також: Вишки Бойка: ГПУ вийшла на схему розподілу доходів від оборудки

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-