Аваков просить Гройсмана скликати позачергове засідання Кабміну

Аваков просить Гройсмана скликати позачергове засідання Кабміну

Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков просить скликати позачергове засідання Кабміну через те, що суд відпустив з-під варти чоловіка, який прострелив ногу поліцейському.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Суддя Шевченківського райсуду відпустив з-під варти чоловіка, який зробив вогнепальне поранення поліцейського, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів. Суд по суті схвалив стрілянину в поліцейського і не вважає це тяжким злочином", - зазначив Аваков.

За словами глави МВС, це ганебне рішення зобов'язує його, як міністра, відреагувати.

Зокрема, він вимагає від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді, а від прокуратури і апеляційного суду - негайно винести справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському.

"Зранку звернувся до Прем'єр-міністра з проханням скликати позачергового засідання Кабміну. Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - заявив міністр.

Він додав, що відповідно до ст.160 закону "Про судоустрій і статус суддів", охороняти суди повинна спеціальна судова охорона, однак створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації, а виділені державним бюджетом кошти незрозуміло як витрачаються.

"В умовах, що склалися, фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіціі і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз у перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібним провиною!", - пообіцяв Аваков.

Читайте також: Справа Труханова: під судом підстрелили силовика, почалася бійка

Як повідомлялося, 15 лютого під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову у подвір'ї Солом'янського райсуду відбулися протистояння між представниками добровольчих батальйонів, націоналістичних організацій і правоохоронцями. Під час бійки одному правоохоронцю прострелили ногу. Поліція порушила кримінальну справу стосовно чоловіка, який вистрелив у ногу поліцейському за ч. 3 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За даними Червоного Хреста, загалом під час сутичок під судом 15 лютого постраждали 20 чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-