Миротворці на Донбасі: Столтенберг хоче йти далі попри перешкоди

Миротворці на Донбасі: Столтенберг хоче йти далі попри перешкоди

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у суботу, 17 лютого, песимістично оцінив перспективи можливого введення миротворчої місії ООН на Донбас. 

Зрушень щодо цього питання небагато, але важливо продовжувати працювати над цією пропозицією, заявив Столтенберг після зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє DW.

"Нам потрібен більший прогрес у реалізації Мінських угод", - сказав генсек НАТО. Столтенберг вказав, що одним із завдань "блакитних шоломів" ООН на сході України має бути відновлення доступу до українсько-російського кордону.

Він нагадав, що конфлікт на Донбасі - головна причина погіршення відносин НАТО та Росії, а також посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Порошенко назвав три принципових питання

Напередодні під час виступу у Мюнхені Президент Петро Порошенко заявив, що у Москви є шанс - піти на компроміс і погодитися на миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, зокрема й щодо неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону. За його словами, Москва хоче обмежити присутність місії лише лінією розмежування і наділити її тільки функціями супроводу.

У Мюнхені нині триває другий день роботи Міжнародної конференції з питань безпеки. Конференція завершиться 18 лютого.

Фото: AP / dpa / Andreas Gebert

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-