Президент підписав закон про корпоративні договори

Президент підписав закон про корпоративні договори

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів».

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України. 

У картці документа вказано, що закон було прийнято 23 березня 2017 року, а на підпис Президенту направлено 3 квітня. Майже за рік, 15 лютого 2018 року,  закон було повернуто з підписом від Президента.

Одним із авторів законодавчої ініціативи виступила позафракційна народний депутат Вікторія Пташник.

«Президент підписав наш Закон про корпоративні договори (4470). Так, це про створення сприятливого бізнес середовища в Україні! Зовсім скоро Закон набуде чинності (чекаємо наступного дня після публікації). Цій перемозі передували довгі дискусії юристів, розробка проекту, внесення поправок, погодження в Раді, підтримка 279 народними депутатами, довгий процес підписання, мої звернення-запити та відстоювання справедливості і, нарешті, перемога!» - зазначила Пташник на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Президент затвердив терміни призову та звільнення в запас строковиків

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів», зокрема, передбачається доповнення законів України «Про акціонерні товариства» та «Про господарські товариства» новими статтями з метою регламентації питання укладення акціонерами акціонерних товариств та учасниками (засновниками) товариств з обмеженою відповідальністю договорів з метою спільної реалізації їх прав, доповнення Цивільного Кодексу України нормами, які дадуть можливість ефективно задіяти механізм корпоративних договорів у господарських товариствах; а також доповнення закону «Про цінні папери та фондовий ринок» нормами щодо необхідності розкриття інформації про факт укладання договору між акціонерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-