Порошенко виступить на конференції з безпеки у Мюнхені

Порошенко виступить на конференції з безпеки у Мюнхені

Укрінформ
Чергова Мюнхенська конференція з безпеки відкриється у п'ятницю о 14 годині за місцевим часом (15 годин за Києвом).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

Відкриють конференцію її голова Вольфганг Ішингер і міністри оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєен і Франції Флоранс Парлі. "За 54 роки вперше дві пані відкривають конференцію: маленький крок, яким ми гордимося", - заявив напередодні Ішингер.

Після цього заплановані виступи Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша й еміра Катару шейха Тамім аль-Тані; Генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга, а також панельна дискусія "Співпраця у сфері оборони в ЄС і НАТО: більше європейська, більше пов'язана, більш дієвіша?".

Участь у форумі візьме й Президент України Петро Порошенко. Як очікується, він виступить з трибуни конференції з 15-хвилинним зверненням о 18.45. Глава Української держави також проведе ряд двосторонніх зустрічей.

Основною темою конференції є майбутня роль Європейського Союзу як глобального гравця і його відносини з Росією, а також зі Сполученими Штатами. Крім того, обговорюватиметься зростаюча загроза ліберальному міжнародному порядку, численні конфлікти на Близькому Сході - особливе погіршення відносин між державами Перської затоки - і політичні події у регіоні Сахелі, а також питання контролю над озброєннями й ядерна програма Північної Кореї.

Читайте також: МЗС РФ анонсувало зустріч Лаврова і Клімкіна у Німеччині

У конференції візьмуть участь сотні людей, що приймають рішення: політики, серед яких глави держав і урядів, керівники міжнародних організацій і розвідслужб ряду країн, експерти.

Голова конференції звернув увагу на те, що на ній цього року представлені "третина Єврокомісії, майже десята частина американського Сенату", а також велика російська делегація.

Крім того, на конференцію приїхало ще більше, ніж минулого року, керівників бізнесу. "Вони повинні знати, що відбувається з санкціями, що відбувається у відносинах з Росією, з Північною Кореєю", - пояснив Ішингер.

Конференція продовжиться до 18 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-