Янукович порушував Конституцію протягом усього президентства - Турчинов

Янукович порушував Конституцію протягом усього президентства - Турчинов

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович в незаконний спосіб присвоїв собі додаткові повноваження, внісши зміни до Конституції, і антиконституційні дії з його боку спостерігалися протягом всього часу правління Україною.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов під час допиту у справі про держзраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли говорять, що Янукович і його захисники захищають Конституцію, то я хочу нагадати, що саме Янукович у брутальний спосіб узурпував Конституцію незаконним чином, привласнивши собі повноваження, на які народ України його обирав. Це стосується перекреслення Конституції від 2004 року і повернення до Конституції, яка була в часи Леоніда Кучми. Тому антиконституційні дії Януковича спостерігалися протягом всього часу його правління Україною. І апелювати, що він захищав народ, а ви разом з ним - я вважаю, що це ваша політична заява, яка не має жодного відношення до змісту процесу, який  сьогодні відбувається", - заявив Турчинов, відповідаючи на заяви захисту Януковича, що вони захищають, окрім Януковича, і Конституцію України.

Заява Турчинова була зроблена після того, як адвокат Віталій Сердюк обурився тим, що Турчинов нібито заявив, що у сторони захисту Януковича є повноваження на представництво окрім інтересів Віктора Януковича і інтересів РФ у цьому процесі.

Суддя Владислав Дев'ятко вказав на те, що розгляд справи йде вже тривалий час і можливо адвокати вже забули про те, в чому обвинувачується Віктор Янукович. Тому він нагадав формулювання обвинувачення — "Янукович Віктор Федорович обвинувачується у державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненого громадянином України на шкоду суверенітету, територіальної цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а саме — наданні іноземній державі, Російській Федерації, та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, а також у пособництві при вказаних обставинах у веденні агресивної війни та у пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України".

"За таких обставинах суд не вбачає ніяких протиріч у твердженнях свідка та пропонує вам продовжити виконувати свої обов’язки щодо захисту Віктора Януковича та продовжити допит свідка", - додав суддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-