Найближчим часом будуть добрі новини щодо звільнення заручників - Ірина Геращенко

Найближчим часом будуть добрі новини щодо звільнення заручників - Ірина Геращенко

Укрінформ
Питання звільнення заручників стане пріоритетним під час зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» - України, Німеччини, Франції та Росії - на полях Мюнхенської конференції з безпеки (MSC).

На цьому наголосила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання заручників буде одним із пріоритетних і ключових під час зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», яка відбудеться вже цього тижня на полях безпекової конференції в Мюнхені», - зазначила Геращенко.

Вона також підкреслила, що важливим завданням 2018 року є не тільки звільнення всіх заручників з окупованих територій, але і розблокування процесу звільнення «політв’язнів Кремля». 

«І це не тільки Олег Сенцов, це десятки прізвищ і українців, і кримських татар, які утримуються в тюрмах РФ і в Криму», - зазначила представник України у ТКГ.

Читайте також: Ірина Геращенко: Миротворці ООН на Донбасі – ключове завдання року

Вона сподівається, що найближчим часом вдасться досягти позитивного прогресу у цьому питанні. 

«Я сподіваюсь, що найближчим часом в нас будуть певні добрі новини щодо звільнення українців. Над цим важко працює Президент, його команда, але говорити про деталі, умови, шляхи, механізми можна тільки після того, коли щось реалізоване», - зазначила віце-спікер.

Як повідомлялося, глава українського МЗС Павло Клімкін анонсував зустріч зі своїми колегами в «нормандському форматі» на полях конференції з безпеки, що відкривається 16 лютого в Мюнхені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-