Порошенко підтвердив, що говорив із Путіним, і назвав дві теми

Порошенко підтвердив, що говорив із Путіним, і назвав дві теми

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підтвердив, що нещодавно мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої йшлося здебільшого про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це глава Української держави сказав у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета (розмови - ред.) складалася в основному з двох частин. Частина перша - те, про що було висловлено рівно три роки тому, на початку 2015 року при укладанні Мінська-2. Нам, як повітря, потрібні миротворці", - зазначив Порошенко.

Крім того, він зауважив, що обговорив із російським президентом повернення заручників.

"І друга позиція - ми в жодному разі не можемо зупинитися на шляху звільнення наших заручників. Я обговорював конкретні деталі - списки, конкретні прізвища як тих, кого ми маємо повернути з окупованих територій, так і тих, кого ми маємо повернути з Росії", - наголосив Порошенко.

Водночас він запевнив, що наразі робиться все можливе, щоб повернути і українських воїнів, які знаходяться незаконно у в’язницях на окупованій території, так і журналіста Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка і кримських татар - усіх, хто знаходиться на території РФ.

Читайте також: Порошенко обговорив з Путіним звільнення заручників - ЗМІ

Конкретні прізвища українців, кого можуть повернути додому, Президент називати не став, але запевнив, що докладаються зусилля, аби "ще цього місяця відбулися кроки, які дозволять нам називати прізвища і називати дату".

Як повідомлялося раніше у ЗМІ, Порошенко 12 лютого провів телефонну розмову з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-