Політтехнологи Суркова консультували команду Януковича під час Майдану - Пономарьов

Політтехнологи Суркова консультували команду Януковича під час Майдану - Пономарьов

Укрінформ
Восени 2013 року стало зрозуміло, що Росія втручається у процеси на території України.

Про це повідомив у ході допиту Оболонським райсудом Києва при розгляді справи про держзраду екс-президента України Віктора Януковича екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передає кореспондент Укрінформу.

«Події розвивалися на моїх очах. Так, скажімо, стало зрозуміло, що відбувається щось таке надзвичайне і що буде захоплення території, тільки у березні 2014 року. Те, що ми якимсь чином втручаємося у процеси на території України було зрозуміло з осені 2013, коли наші політтехнологи поїхали під час Майдану працювати в Україну. Я бачив представників адміністрації Президента, які займалися цим питанням. Але те, що це було безпосередньо як військова операція, пов'язана зі зміною території, мені особисто стало зрозуміло на початку березня», -  заявив Пономарьов.

Він нагадав, що в 2013 році йшов процес підготовки до підписання угоди про Асоціацію з Євросоюзом  чотирма пострадянськими країнами: Україною, Молдовою, Грузією і Вірменією. 

«Тільки у вересні мої російські контакти «почали говорити» про отримання якихось вказівок із Кремля на те, щоб брати участь у цьому процесі. Найбільше цікавили не країни меншого розміру, а саме Україна», -  заявив Пономарьов.

Читайте також: РФ дала Януковичу і Кº $1 мільярд за відмову від асоціації з ЄС - Пономарьов

Крім того, за його словами, «в російських органах влади з часів Помаранчевої революції зберігалося відчуття, що в Україні завжди може щось статися, що потім відгукнеться в російських коридорах влади».

«І тому Україна з самого початку була пріоритетним питанням», -  підкреслив він.

За словами Пономарьова, політтехнологи, які працювали на Владислава Суркова, почали брати участь у цій роботі та їздити в Україну. 

Він також підкреслив, що віце-прем'єрові Віктору Шувалову «було доручено знайти економічний спосіб притримати Януковича особисто, його оточення і тим самим схилити його до того, щоб Євроасоціація не була підписана, і Україна залишилася у сфері російського впливу». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-