Криза біженців: Австрія хоче внести Україну до

Криза біженців: Австрія хоче внести Україну до "списку безпечних"

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підтримує бажання Австрії внести Україну до списку безпечних країн походження біженців.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з президентом Австрії Александером Ван дер Белленом у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я повністю підтримую це бажання Австрії (внести Україну до списку безпечних країн походження - ред.). Ми готові налагодити ефективну співпрацю", - сказав глава держави.

У цьому контексті він зазначив, що навіть під час російської агресії, яка спричинила появу в Україні 1 млн 600 тис. переміщених осіб, ми "надзвичайно ефективно дали цьому раду".

"Для нас є великою гордістю, що ми не створили жодних проблем жодному з наших сусідів. І приємно, що сьогодні окремі країни приїжджають до нас вчитися і запозичувати досвід", - зазначив глава держави.

Читайте також: Порошенко - Ван дер Беллен: Значну частину переговорів присвятили Донбасу

За Женевською конвенцією, біженцем вважається той, хто залишив країну "внаслідок достатньо обгрунтованих побоювань стати жертвою переслідування через свою расу, релігію, національність, належність до певної соціальної групи або політичні погляди і не може або не бажає скористатися захистом своєї країни". При цьому ключовим фактором є не військовий конфлікт на території держави, а нездатність держави надати своїм громадянам захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-