Соболєв назвав умову згортання наметів під Радою

Соболєв назвав умову згортання наметів під Радою

Укрінформ
Прихильники лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі згорнуть наметове містечко під Верховною Радою відразу після ухвалення в парламенті закону про Антикорупційний суд.

Про це заявив народний депутат Єгор Соболєв у коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми виходили (на мітинг) за рішення, одним із яких є Антикорупційний суд. Як тільки ми побачимо, що рішення ухвалюється, із задоволенням заберемо намети", - запевняє Соболєв.

При цьому на запитання журналістів, що це може тривати ще рік, депутат відповів, що "у військових, які організували рух "Визволення", є одна хороша риса: вони, якщо вже йдуть в бій, то не відступають".

Водночас Соболєв виступає за якнайшвидше ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд у першому читанні.

"Між першим і другим читанням вписати, що цей суд має займатися справами тільки про топ-корупцію, що іноземні експерти мають допомогти нам виключити всіх корупціонерів, які побіжать влаштовуватися в антикорупційний суд, і що суд має бути створений максимум за рік, а потім спокійно голосувати за закон у цілому", - зазначив Соболєв, додавши, що звільнення вулиці Грушевського від наметів залежатиме насамперед від того, в якому вигляді законопроект буде ухвалено у першому читанні.

Читайте також: Активісти під Радою вимагають прибрати намети з вулиці Грушевського

Як повідомлялося, прихильники Саакашвілі у жовтні минулого року встановили намети на вулиці Грушевського та під ВР намети. Учасники акції, зокрема, вимагали від Президента внести до парламенту законопроект про антикорупційний суд.

Відповідний законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" глава держави зареєстрував у Верховній Раді 22 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-