Парубій назвав питання №1 на поточній сесії Ради

Парубій назвав питання №1 на поточній сесії Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав народних депутатів під час восьмої сесії облишити політичне протистояння, аби вирішити найважливіші державницькі питання.

На цьому він наголосив під час виступу на церемонії відкриття восьмої сесії парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що ми зможемо відставити будь-які політичні протистояння перед вирішенням державницьких важливих завдань, які стоять не тільки перед Верховною Радою, а й перед Українською державою, бо тут, у Верховній Раді, формується порядок денний Української держави", - зазначив спікер.

Говорячи про ключові пріоритети парламенту на поточній сесії, Парубій підкреслив, що найважливішим питанням буде національна безпека і оборона.

"Для мене немає жодних сумнівів, що для українського парламенту в час, коли українська армія стримує російську агресію, маємо питанням номер один питання безпеки і оборони", - заявив спікер.

У цьому контексті керівник парламенту зазначив, що депутати сьогодні зможуть розблокувати шлях до підписання закону про деокупацію Донбасу.

Ще одним пріоритетом, за словами Парубія, має бути ухвалення законопроектів, спрямованих на інтеграцію України в НАТО та ЄС.

Читайте також: Парубій відкрив восьму сесію Верховної Ради

"Наступний важливий блок - це блок питань, необхідних для євроінтеграції, для виконання Україною зобов'язань перед нашими партнерами з ЄС", - сказав він.

Парубій подякував уряду за підготовку спільної "дорожньої карти" щодо найбільш нагальних законів у цій сфері.

Надважливими, за словами спікера, є також економічні та кадрові питання. Зокрема, парламент має на поточній сесії призначити новий склад Центральної виборчої комісії, голову Національного банку, уповноваженого ВР з прав людини і Рахункову палату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-