Адвокатам Саакашвілі втретє відмовили у відводі колегії суддів

Адвокатам Саакашвілі втретє відмовили у відводі колегії суддів

Укрінформ
Київський апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні клопотання захисту  Михеїла Саакашвілі про відвід колегії суддів, яка розглядає апеляцію на відмову  Міграційної служби надати йому статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Андрій Коротких, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, захист Саакашвілі на початку засідання знову заявив відвід колегії суддів. "Просимо прийняти на розгляд третю заяву про відвід і розглянути цей відвід", - сказав адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

За його словами, серед причин, чому захист Саакашвілі заявив цей відвід, - це неповний пакет документів, який було надано судом щодо визначення складу колегії суддів у цій справі, і те, що наразі в складі колегії є судді, які розглядали один з попередніх відводів.

"Колегія ухвалила залишити заяву про відвід без розгляду", - сказав суддя Коротких.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

Окружний адмінсуд Києва 3 січня визнав законною відмову ДМС надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

Читайте також: Поліція відзвітувала, чим закінчилась акція біля маєтку Порошенка

17 січня Саакашвілі заявив, що ДМС сама подала апеляцію на ухвалене на її користь рішення, щоб прискорити завершення процесу, що надасть можливості позбавити лідера "Руху нових сил" підстав перебувати в Україні.

22 січня Київський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції у справі про статус Саакашвілі.  Тоді захист політика також заявляв відвід колегії суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-