Рада завтра може почати розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

Рада завтра може почати розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій  6 лютого рекомендуватиме Раді включити в Порядок денний сесії  закон про антикорупційний суд.

Про це він заявив на спільному брифінгу з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у понеділок, 5 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливим буде на цю сесію закон про створення антикорупційного суду. Це фактично останній глобальний закон по реформі судової системи, і в перший же день, завтра, я буду рекомендувати включити його в Порядок денний і дати комітету його невідкладно розглянути, щоб ми могли чим швидше завершити створення антикорупційного суду спочатку на законодавчому рівні, а потім - у виконанні. Тому ми розуміємо, що між першим і другим читаннями треба буде внести певні правки, щоб ми могли повністю врахувати рекомендації Венеційської комісії, адже всі питання реформи судової системи ми проводили за рекомендаціями Венеційської комісії», - сказав спікер.

Читайте також: Рада завтра може прийняти заяву щодо польского закону про "бандеризм"

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-