Полторак розповів, як відбуватиметься передача зброї США Україні

Полторак розповів, як відбуватиметься передача зброї США Україні

Укрінформ
Міністр оборони України генерал Армії України Степан Полторак заявив, що в питанні передачі американської летальної зброї в Україну досяг "повного розуміння" главою оборонного відомства США Джеймсом Меттісом.

Про це він повідомив у п'ятницю в Посольстві України в Вашингтоні за результатами зустрічі в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми розглянули всі питання, в тому числі питання, пов'язане з рішенням Сполучених Штатів про передачу (Україні – ред.) летальної зброї. Ми обговорили механізм, як це буде розвиватися, і є повне порозуміння в цьому", - зауважив глава українського оборонного відомства.

Міністр подякував американській стороні за "надзвичайно своєчасне й правильне рішення" з приводу передачі летального озброєння  Україні. Він назвав це "великим сигналом для України та сигналом для Росії, що Україна не залишилась сам-на-сам з агресією з боку РФ". Це також, за його словами, є сигналом для інших партнерів про необхідність допомагати і співпрацювати з Україною.

Читайте також: Полторак зустрівся з главою Пентагону

"Рішення (Сполучених Штатів – ред.) було своєчасним і правильним, і передача (зброї – ред.) буде здійснена своєчасно й дуже продумано", - підсумував український міністр.

Як повідомляв Укрінформ, глава Міноборони України Степан Полторак у п'ятницю розпочав свій візит до Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-