В Укрінформі Зубко і спецпосланник уряду ФРН говоритимуть про децентралізацію

В Укрінформі Зубко і спецпосланник уряду ФРН говоритимуть про децентралізацію

Укрінформ
У четвер, 1 лютого, в Укрінформі відбудеться спільна прес-конференція віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка та спецпосланника уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георга Мільбрадта.

Тема прес-конференції: «Міжнародна підтримка реформи децентралізації в Україні».

Зубко та Мільбрадт представлять своє бачення досягнень та перспектив реформ децентралізації та регіональної політики в Україні, включаючи підтримку міжнародного співтовариства, яку вже надано та яка все ще потрібна. Вони також детально розкажуть про подальші законодавчі кроки, необхідні для прискорення та зміцнення поточних процесів, а також для досягнення більших успіхів реформи децентралізації.

Початок прес-конференції - об 11:00.

Доктор економічних наук Георг Мільбрадт, колишній прем'єр-міністр федеральної землі Саксонія, став спеціальним посланником уряду Федеративної Республіки Німеччина в серпні 2017 року на запрошення Президента України Петра Порошенка. Німецький уряд делегує його з мандатом на один рік.

Мільбрадт має значний досвід в консультуванні України в галузях управління і децентралізації.

Читайте також: Зубко під час наради у Краматорську озвучив головні завдання для регіону

Започаткована 2014 року реформа з децентралізації була і є одним з ключових напрямків роботи Кабінету міністрів України. За прогнозом, 2018 рік стане роком формування базового рівня місцевого самоврядування. Наразі в Україні працюють 665 ОТГ, 41 ОТГ очікують рішення ЦВК про призначення на їх території перших місцевих виборів.

Фінансова децентралізація дозволила підсилити бюджети громад, що сприяло розвитку інфраструктури на місцях, розвитку освіти та системи охорони здоров’я. Так, за два роки (2015-2017) у партнерстві держави та громад реалізовано 4898 проектів розвитку.

Наприкінці січня уряд знайшов оптимальне юридичне рішення і заявив про готовність вже з лютого розпочати процес передачі землі поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам. Рішення буде оформлене дорученням Держгеокадастру відвести всю землю ОТГ. З лютого громади можуть планувати устрій своїх територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-