Луценко сказав, як уникнути перетворення Антикорупційного суду на

Луценко сказав, як уникнути перетворення Антикорупційного суду на "закриту касту"

Укрінформ
Лише створення антикорупційного суду в Україні у складі щонайменше 50 суддів зможе забезпечити швидкі, ефективні та незалежні умови для боротьби з корупцією.

Таку думку висловив генеральний прокурор України Юрій Луценко за результатами свого візиту до керівних інституцій Євросоюзу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо антикорупційного суду - так це зараз питання номер один. Я думаю, що це чи не останній шанс задати швидкі темпи для антикорупційних розслідувань... Тому антикорупційний суд має бути створений. Є єдина проблема, на якій я чітко акцентую: це має бути незалежний суд. А значить – не менше 50 суддів», - заявив генпрокурор.

Читайте також: Саакашвілі передали від Курченка понад $200 тисяч на протести - генпрокурор

На його переконання, такий суд у складі 3-4 суддів стане закритою кастою, позбавленою громадського контролю.

Луценко також зазначив, що юрисдикція антикорупційного суду повинна бути зосереджена на результатах діяльності Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Як політично призначений генпрокурор (сподіваюся, останній у такій якості), я дуже зацікавлений, щоб демонструвати спільні результати. Усі наші результати мають бути доповнені результатами НАБУ», - наголосив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". 

Водночас у деяких міжнародних інституціях, зокрема в МВФ та Світовому банку, заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами. 

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії. 

Зі свого боку, Президент Петро Порошенко під час виступу на "Українському сніданку" в Давосі 25 січня заявив, що Україна працює разом із міжнародними партнерами над законопроектом про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-