Закон про антикорупційний суд необхідно прийняти до березня - Петренко

Закон про антикорупційний суд необхідно прийняти до березня - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що часу на затягування процесу з ухваленням закону про антикорупційний суд немає. 

Про це він сказав у коментарі журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На моє переконання, ми повинні невідкладно створити антикорупційний суд, який почне ефективно працювати. Бачачи конкурс до Верховного суду, я розумію, що це мінімум 6 місяців з моменту ухвалення закону. Тому фактично часу на розтягування процесу прийняття закону немає. Ідеально було б, щоб кінець лютого максимум початок березня закон був проголосований в парламенті, і ми почали добір суддів у Вищий антикорупційний суд", - заявив Петренко.

Він розраховує, що український парламент розпочне свою нову сесію з голосування законопроекту про антикорупційний суд, а потім проект буде доопрацьовано.

"Однозначно ми маємо зобов'язання перед Венеціанською комісією як дуже поважною інституцією, яка дає рекомендації по багатьох законах. В тому числі вона дала рекомендації по цьому закону. Я впевнений, що всі без виключення рекомендації, які були надані Венеціанською комісією, будуть враховані”, - сказав Петренко.

Він запевнив, що Міністерство юстиції готове долучитися до роботи профільного комітету Ради, який буде фактично доопрацьовувати цей законопроект до другого читання і “максимально фахово допомогти, щоб цей закон нарешті був прийнятий і ми запустили процес добору суддів".

Читайте також: Назар Холодницький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас на засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.

У свою чергу ряд міжнародних інституцій, серед яких МВФ, Світовий банк, висловили занепокоєння у зв'язку з невідповідністю деяких положень законопроекту зобов'язанням України перед міжнародними партнерами та рекомендаціям Венеціанської комісії. 

Зі свого боку Порошенко під час виступу на "Українському сніданку" в Давосі 25 січня заявив, що Україна працює разом із міжнародними партнерами над законопроектом про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-