Агресія РФ в Україні має бути пріоритетом міжнародної політики - Климпуш-Цинцадзе

Агресія РФ в Україні має бути пріоритетом міжнародної політики - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що питання анексії Криму Росією та її окупація Донбасу повинні залишатися серед пріоритетів у загальному міжнародному порядку денному.

Про це вона зазначила під час зустрічі з директором Королівського інституту міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), доктором Робіном Ніблеттом в рамках Світового економічного форуму в Давосі (Швейцарія), повідомляє Урядовий портал.

"Питання анексії Криму Росією та її окупація Донбасу повинні залишатися серед головних пріоритетів у загальному міжнародному порядку денному", - сказала вона. 

Вона подякувала Королівському інституту за минулорічну плідну роботу «Українського форуму» при Chatham House. У 2017 році в рамках цієї платформи було проведено понад 40 заходів стосовно питань безпеки, внутрішньо переміщених осіб, українських заручників у Росії та проблем порушень прав людини на окупованих територіях, особливо в Криму. 

Читайте також: Порошенко і Тіллерсон зустрілися в Давосі: говорили про санкції і зброю

Климпуш-Цинцадзе наголосила на важливості такої діяльності для України. Вона підкреслила, що Україна продовжить співпрацювати з «Українським форумом», залучати до цього найкращих фахівців, аби донести правду про ситуацію в Україні.

Вона також наголосила на важливості зусиль Chatham House в протидії російській пропаганді та інформуванні британського істеблішменту про боротьбу України за незалежність і трансформацію нашої держави. У зв'язку з цим Климпуш-Цинцадзе подякувала Королівському інституту за доповідь “The Struggle for Ukraine” 2017-го року, завдяки якій західні країни більше дізналися про досягнення України в реалізації ключових реформ на шляху до європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-