Порошенко про

Порошенко про "Північний потік-2": Немає сенсу вкладати мільярди в ніщо

Укрінформ
Російський газовий монополіст корумпує деякі європейські країни, аби реалізувати газопровід "Північний потік-2", який є чисто політичним інструментом в руках Кремля та не має жодного відношення до економіки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході своєї промови під час сесії "Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?" на 48 щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я б хотів сказати декілька слів про "Північний потік-2”. Вони кажуть, що він стосується енергетики, економіки. Нічого подібного!  Усе це стосується політики. Якщо ви подивитеся на цифри по "Північному потоку", то побачите, що ніякої економіки там немає. Немає пояснення, чому "Газпром", вибачте за це слово, корумпує деякі європейські країни грошима для досягнення абсолютно чітких політичних цілей", - сказав він.

Читайте також: Україна в 2021 році отримає перспективу членства в ЄС - Порошенко

Порошенко повідомив,  що у минулому році Україна забезпечила транзит до країн ЄС через свої газопроводи 94 млрд кубічних метрів газу.

"Немає жодного сенсу інвестувати мільярди доларів в ніщо. Ми, європейці, маємо багато планів куди і як витратити ці гроші", -  наголосив глава держави.

Він додав, що ще одна мета "Північного потоку" - розділити Європу. "Північний потік  - це тест на єдність для Європи", - заявив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-