Порошенко подякував міжнародним партнерам за підтримку

Порошенко подякував міжнародним партнерам за підтримку

Укрінформ
Україна наразі є єдиною країною у світі, яка зіштовхнулася з величезними викликами й змогла добитися результатів як у протидії російській агресії, так і в проведенні необхідних реформ.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ви не знайдете жодної іншої країни в усьому світі, яка б зіштовхнулася з такими грандіозними викликами та змогла добитися результатів на обох напрямках - на фронті протидії російській агресії, і на фронті необхідних реформ”, - наголосив Порошенко.

Водночас він підкреслив, що без підтримки міжнародних партнерів досягти таких результатів було б неможливо.

У цьому зв’язку він подякував іноземним країнам за підтримку і допомогу. Зокрема, Президент висловив вдячність ЄС і нагадав, що 2017 року запрацювала на повну силу Угода про асоціацію та був запроваджений безвізовий режим.

Також він подякував США, зауваживши, що “американські партнери підтвердили своє лідерство у протистоянні російському реваншизму”.

Крім того, Порошенко висловив слова вдячності партнерам по "нормандській четвірці" - Німеччині та Франції, а також Австрії, яка головувала минулого року в ОБСЄ, і побажав успіхів наступному італійському головуванню.

Читайте також: Порошенко просить опозицію "балансувати градус боротьби" з урахуванням АТО

Окремо Президент відзначив “мужню та самовіддану діяльність” численних спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованому Донбасі.

Звертаючись до дипломатів та представників міжнародних організацій, він наголосив, що немає нічого неможливого, коли ми всі об’єднуємо наші зусилля і говоримо єдиним голосом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-