Мінгареллі – про агресію РФ: Україна відбиває загрози

Мінгареллі – про агресію РФ: Україна відбиває загрози "у трьох вимірах"

Укрінформ
В конфлікті з Росією Україна змушена реагувати на  загрози у трьох вимірах: військовому, економічному та інформаційному.

Про це заявив глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі під час "круглого столу" в Укрінформі на тему: "Загрози безпеці України та інших країн регіону Східного партнерства й можливі відповіді на них".

"У конфлікті з Росією Україна змушена реагувати на безпекові загрози у трьох вимірах. По-перше і очевидно - це військовий конфлікт. Очевидно, що існує військовий вимір у цьому конфлікті, адже за останні 3 роки є понад 10 тис. вбитих, 1,6 млн внутрішньо переміщених осіб та понад 1 млн біженців  у сусідніх країнах", - сказав Мінгареллі.

У цьому військовому вимірі конфлікту Україна змушена посилювати свою Збройні сили, витрати на що, звичайно, відбиваються і на українській економіці, додав він.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі: Альфано назвав головний виклик ОБСЄ

"Другий вимір - економічний. Очевидно, що в результаті де-факто окупації частин Донецької та Луганської областей українська економіка ослабла, зокрема її промисловість та виробництво", - заявив глава Представництва ЄС в Україні.

Окремо він вказав на те, що після т.з. "блокади" Донбасу на непідконтрольних Уряду територіях були "націоналізовані" українські підприємства та інша власність, що також значно ослабило українську економіку..

Третій вимір цього конфлікту — дезінформаційна кампанія, яка проводиться з боку РФ та значно послаблює Україну, наголосив Мінгареллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-