До захисту прав людей на окупованих територіях хочуть залучити G7, ЄС і НАТО

До захисту прав людей на окупованих територіях хочуть залучити G7, ЄС і НАТО

Укрінформ
Фракція політичної партії "Народний фронт" пропонує парламенту опрацювати ідею створення нового міжнародного гуманітарного формату для розгляду стану дотримання прав людини в окупованих Криму та Донбасі. 

Про це на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, 15 січня, заявив голова фракції Максим Бурбак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Народний фронт" пропонує об'єднати парламентські сили, щоб у контексті головування Канади у G7 опрацювати з нашими міжнародними партнерами ідею створення міжнародного гуманітарного формату для розгляду стану дотримання прав людини в окупованих Криму та Донбасі. Обидві теми треба об'єднати в політичній і гуманітарній площині", - сказав Бурбак. 

Він підкреслив, що Крим і Донбас - це дві складові одного злочину Путіна і його камарильї проти світового порядку і України, а відтак проти агресора повинен виступати один широкий міжнародний фронт.

Читайте також: Слідком РФ звітує про 209 "кримінальних справ" щодо України

На думку Бурбака, новий формат за провідною участю Канади і держав G7 міг би включати уповноважених представників країн "Великої сімки", ЄС і НАТО

"Головним завданням такого формату міг би бути розгляд і поширення відомостей про стан дотримання прав людини на окупованих територіях. Метою цієї ініціативи є вироблення належної політичної та правової реакції міжнародної спільноти, а саме консолідований тиск на агресора, розширення та введення нових санкцій, надання українським громадянам масштабної і системної допомоги в боротьбі за відновлення порушених прав, надання Збройним силам України зброї для протидії агресору", - ввважає голова фракції "Народного фронту". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-