Корупція в Україні скорочується - Гройсман

Корупція в Україні скорочується - Гройсман

Укрінформ
Проблема корупції в Україні існує, але стає значно меншою.

Таку думку Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив в інтерв'ю грузинському Forbes, яке згодом було опубліковане на сторінці глави уряду у Facebook.

"Я не заперечуватиму, що існують певні сфери, де корупція процвітає. Проте список сфер, де процвітала корупція, очевидно скорочується", - сказав Гройсман.

 Він нагадав, що в Україні щороку через державні закупівлі проводилися приблизно 10 мільярдів доларів, що здійснюються за допомогою дуже підозрілих програм. Але уряд запровадив прозору систему Інтернет-закупівель ProZorro.

"Система електронних закупівель, яка функціонує зараз не дає шанс тим корумпованим чиновникам, які раніше присвоювали мільярди доларів. Крім того, зараз всі державні кошти зосереджені лише в бюджеті. Раніше всі фінансові ресурси були зібрані в єдиний бюджет. Іншими словами, всі ресурси були централізованими. Це призвело до корупції, а часом - до хабарів", - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Зовнішні борги України становлять 83% ВВП - Гройсман

Крім того, , за його словами, вдалося децентралізувати фінанси та виділити приблизно 4 мільярди доларів місцевим бюджетам. Також вдалося скасували схему ціноутворення на природний газ, де також процвітала корупція.

"Я буду абсолютно чесним з вами, без усіляких солодких пілюль. Я вірю, що багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, і вони завжди висувають проблему корупції в нашій країні. Вони постійно повторюють, що корупція дуже поширена. І вони роблять це скрізь, у тому числі за кордоном. Час від часу стикаюсь з цією проблемою, і я вважаю, що це перебільшено", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-