Саакашвілі каже, що його чекають у США та Польщі, але з України він не поїде

Саакашвілі каже, що його чекають у США та Польщі, але з України він не поїде

Укрінформ
Екс-президент Грузії та екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявляє, що не планує залишати Україну, хоча й має пропозиції роботи у США.

Про це лідер партії «Рух нових сил» сказав на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене ж робоча віза до Сполучених Штатів Америки. Можу працювати там. І в мене, до речі, є пропозиції щодо роботи в США, я бажаний гість у Польщі, Литві та інших європейських країнах, але там я гість. А тут, в Україні, я почуваюся як удома, тому взяв на себе ризики і не відмовився повернутися сюди попри всі застереження", - сказав Саакашвілі.

За словами політика, він має відомості про те, що його "хочуть депортувати", однак обстоюватиме свої права.

Читайте також: Прокуратура проводить перевірку для рішення про видачу Саакашвілі Грузії

Як повідомлялося, Саакашвілі, позбавлений громадянства України у липні 2017 року, був затриманий 5 грудня в Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України). 11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому запобіжного заходу.

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції помістити Саакашвілі під домашній арешт.

На засіданні 3 січня 2018 року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення перенести розгляд скарги на 11 січня.

Крім того, 5 січня стало відомо. що Тбіліський міський суд засудив екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-