Клімкін: Ми дістанемо компанії, що торгують з анексованим Кримом

Клімкін: Ми дістанемо компанії, що торгують з анексованим Кримом

Укрінформ
Україна і політичними, і юридичними методами впливатиме на компанії, які не дотримуються режиму санкцій щодо анексованого Криму.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив під час спільної з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми багато зробили для того, щоб російське шахрайство, як у випадку із постачанням турбін Siemens, на території окупованого Криму ніколи повторилася. Я вважаю, що це стало сумним уроком для всього німецького, і не тільки німецького, бізнесу. І зараз є, звичайно, ті компанії, які дозволяють своїм ретейлерам, як, наприклад, Volkswagen або Adidas, Крим зараховувати до території Росії. Ми їх, безумовно, дістанемо, дістанемо не тільки політичними, а й юридичними методами», - наголосив Клімкін.

Читайте також: Siemens не зміг довести суду РФ, що його обдурили з турбінами

Раніше Служба безпеки України заявила про наміри перевірити інформацію про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в анексованому Криму.

У свою чергу, автоконцерн Volkswagen і всі бренди, що входять у нього, запевняють, що дотримуються чинного режиму санкцій на півострові.

Як повідомлялося, до Криму в обхід санкцій ЄС були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens. Компанія подала позови проти причетних до цього ВАТ "ВО "Технопромекспорт", ТОВ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "Сіменс Технології газових турбін" (спільне підприємство Siemens і російської компанії "Силові машини"), проте російський суд їх не задовольнив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-