Порошенко доручив відновити переговори з РФ щодо повернення політв’язнів

Порошенко доручив відновити переговори з РФ щодо повернення політв’язнів

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко дав доручення відновити переговори з Росією щодо звільнення українських політв’язнів з російських тюрем, а також заручників, які знаходяться на окупованій території.

Про це він заявив, виступаючи на відкритті нового відділення невідкладної медичної допомоги на Одещині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дав доручення негайно відновити переговори з Російською Федерацією щодо і повернення тих, хто в Росії, і повернення тих, хто знаходиться в заручниках на окупованій території", - сказав Порошенко.

Порошенко нагадав, що в російських тюрмах наразі перебуває багато незаконно ув’язнених українців, та закликав РФ забрати з України своїх громадян і повернути нам наших.

"Нам поверніть нашого Сенцова, всесвітньо відомого кінорежисера, нашого журналіста Сущенка, який працював у Парижі і був заарештований у Москві, нашого Кольченка і багато-багато інших, які безневинно зараз знаходяться у в’язницях Російської Федерації лише за те, що вони носять український паспорт і відмовляються його віддати і пишаються тим, що вони є українцями", - підкреслив Президент.

Читайте також: Президент: Сущенко та Сенцов також будуть звільнені з російського полону

Він запевнив, що Україна ані зрадить, ані забуде своїх громадян, які перебувають у російській неволі.

Як повідомлялося, 27 грудня відбувся найбільший з часу військової агресії на Донбасі обмін заручниками. Україна отримала 73 полонених, натомість віддала 233 особи. Загалом кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, наразі становить 170 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-