Гройсман назвав дикунством блокування діяльності ЗМІ

Гройсман назвав дикунством блокування діяльності ЗМІ

Укрінформ
Блокування діяльності засобів масової інформації, незалежно від форми їх власності, є проявом дикунства, і в Україні такого бути не повинно.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час підсумкової прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що будь-яке блокування засобів масової інформації є дикунством. І вважаю, що таких проявів в Україні не має бути", - зазначив керівник уряду.

Він запевнив, що сприятиме свободі слова в країні. "Абсолютний прихильник свободи слова і завжди це підтримував і буду підтримувати. Я завжди відкритий до спілкування з засобами масової інформації", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку із ситуацією з блокуванням телеканалу NewsOne представниками "Братства Корчинського".

3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід у приміщення редакції. В'їзд у будівлю телеканалу був заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Читайте також: Поліція відкрила справу через "блокування" NewsOne

Власник телеканалу народний депутат Євген Мураєв заявив, що відповідальним за блокування є керівник "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це у Facebook й оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію гідності "державним переворотом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-