Поліція відкрила справу через

Поліція відкрила справу через "блокування" NewsOne

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку із ситуацією з блокуванням телеканалу NewsOne представниками "Братства Корчинського".

Про це заявив заступник начальника слідчого управління поліції Києва Руслан Дударець на зустрічі з представниками Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і керівництвом телеканалу, повідомляє NewsOne.

"На даний момент ми знаємо організатора, але встановлюємо безпосередніх учасників шляхом аналізу відео і допиту свідків. Відкрили кримінальну справу. Попередня кваліфікація - самоправство. Після встановлення всіх обставин дії кваліфікуватимуться відповідним чином - перешкода роботі журналістів", - сказав він. 

Дударець уточнив, що блокуванням телеканалу на місці керували нижчі за рангом члени "Братства Корчинського".

Раніше виконавчий продюсер NewsOne Василь Голованов заявив, що активісти зняли блокаду з телеканалу, проте група людей у камуфляжі все ще чергує на встановленому блокпосту.

Читайте також: NewsOne заявляє про зняття "блокади" з телеканалу

Як повідомлялося, 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід у приміщення редакції. В'їзд у будівлю телеканалу був заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Власник телеканалу народний депутат Євген Мураєв заявив, що відповідальним за блокування є керівник "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це у Facebook й оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію Гідності "державним переворотом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-