Вихід із СЦКК: Берлін покладає на Москву відповідальність за можливу ескалацію

Вихід із СЦКК: Берлін покладає на Москву відповідальність за можливу ескалацію

Укрінформ
Якщо Росія не перегляне рішення про виведення своїх офіцерів із складу Спільного центру по координації і контролю за припиненням вогню на Донбасі, на неї ляже вся відповідальність за можливу ескалацію і жертви.

Про це заявила в п'ятницю на брифінгу у Берліні представник уряду ФРН Ульріке Деммер, коментуючи телефонну розмову між канцлером Ангелою Меркель і президентом Володимиром Путіним, що відбулася напередодні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний уряд сподівається, що російська сторона перегляне своє рішення і відмовиться від цього кроку, інакше, будь-яке подальше загострення ситуації та пов'язані з цим жертви будуть відповідальністю Росії", - заявила Деммер.

За її словами, вихід РФ з СЦКК є "неправильним сигналом". Представник уряду ФРН відзначила, що Центр вносить великий вклад не лише у підтримку перемир'я, але і в забезпечення роботи спостерігачів ОБСЄ, у його рамках здійснюється прямий контакт між військовими.

Читайте також: У Меркель розповіли, про що вона говорила з Путіним

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня МЗС Росії заявило, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

У МЗС України назвали вихід Росії з СЦКК провокацією, яка значно підриває Мінські домовленості, і прагненням РФ зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави.

Тема одностороннього виходу офіцерів російської армії з СЦКК стала однією з головних у ході телефонної розмови лідерів ФРН та Росії, що відбулася 21 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-