Суд у справі Януковича перенесли: прокурори звинувачують адвокатів у зриві

Суд у справі Януковича перенесли: прокурори звинувачують адвокатів у зриві

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва оголосив перерву у розгляді справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті на 27 грудня на 10:00 через неявку адвокатів у суд.

Відповідне рішення у середу оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку судового засідання головуючий суддя зачитав заяву захисників Януковича - Ігоря Федоренка, Андріани Фозекош і Віталія Сердюка, у якій зазначалося, що вони не можуть бути присутніми на судових засіданнях 20 та 21 грудня через відрядження до РФ "для збору доказів у цій справі на обгрунтування ними необхідності допиту свідків".

Прокурор ГПУ Руслан Кравченко зазначив, що сторона обвинувачення вимушена констатувати зловживання своїми правами з боку захисту.

"Сторона обвинувачення вважає, що це зрив судового процесу. Мною особисто було повідомлено захисника Сердюка, Федоренка про виклик певних свідків, а саме: на сьогоднішню дату це Мамчур та Сенченко. На завтрашній день було викликано інших свідків, для чого люди спеціально купили собі білети, це військовослужбовці, які проходили військову службу в Криму (на початку 2014 року - ред.). Я вважаю, що це неповага в першу чергу до свідків, суду та сторони обвинувачення", - додав прокурор.

Суд переніс розгляд цієї справи на 27 грудня на 10:00.

"У зв'язку з неявкою сторони захисту суд вимушений оголосити у справі перерву на 27 грудня на 10:00", - зазначив Дев'ятко.

Він зазначив, що суд не може оцінювати ці дії захисників, але зауважив, що адвокати могли б спланувати б це відрядження між призначеними судовими завданнями.

Читайте також: Справа Януковича: адвокатам відмовили у відводі колегії суддів

На минулому судовому засіданні суд закінчив дослідження доказів з боку сторони захисту.

Речник Оболонського райсуду Інна Свинаренко журналістам повідомила, що у сьогоднішньому судовому засіданні захист також мав подати зі свого боку клопотання про допит свідків зі свого боку.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у  скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-