Україна і Португалія підписали низку документів про двосторонню співпрацю

Україна і Португалія підписали низку документів про двосторонню співпрацю

Укрінформ
Україна і Португалія підписали низку документів про співпрацю в економічній, архівній сферах та сфері молодіжної політики, фізичної культури і спорту.

Церемонія підписання угод відбулася під час офіційного візиту Президента Петра Порошенка до Португалії, повідомляє прес-служба глави держави.

“У присутності Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Португалії Антоніу Кошти було підписано низку документів”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, підписано Угоду між Україною та Португальською Республікою про економічне співробітництво. Документом передбачається заохочення та розвиток співробітництва між суб’єктами господарювання та відповідними компетентними органами, надання інформації про економічну ситуацію в обох державах, правила та економічні програми, конкретні можливості для співпраці та розвитку двосторонніх економічних відносин, заохочення відповідних компетентних органів та приватного сектору для вивчення можливостей реалізації проектів у різноманітних сферах економічного співробітництва.

Було також підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державною архівною службою України та Міністерством культури Португальської Республіки щодо співробітництва в архівній сфері. Співпраця здійснюватиметься шляхом організації спільних досліджень архівних документів, обміну досвідом роботи, поповнення архівних фондів та колекцій, що перебувають в управлінні сторін.

Крім того, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством освіти Португалії про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту. Воно здійснюватиметься через розвиток дружніх зв’язків між молодіжними громадськими організаціями та громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, зокрема шляхом організації зустрічей, обмінів та інших форм взаємодії між центральними органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту.

Читайте також: Торговельний обіг між Україною і Португалією цьогоріч зріс на 35 % - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17-18 грудня перебуває з офіційним візитом у Португалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-