Суд оголосив перерву у справі щодо Насірова до 19 січня

Суд оголосив перерву у справі щодо Насірова до 19 січня

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва оголосив перерву у справі відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до 19 січня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступне судове засідання відбудеться 19 січня", - сказав суддя.

Перерву у справі оголосили у зв'язку з тим, що адвокати Насірова вимагали від прокурорів зачитати весь текст обвинувального вироку.

Прокурори ж просили суд зачитати обвинувачення скорочено, оскільки повний текст містить 780 сторінок і для його зачитування потрібно як мінімум 3 години. За відведену ж на судове засідання годину вдалося зачитати лише 30 сторінок, після чого суд зупинив розгляд справи і оголосив перерву до 19 січня.

Читайте також: Адвокати Насірова примусили суд зачитати усі 780 сторінок обвинувачення

Сам Насіров у коментарі журналістам заявив, що хотів би, аби його справу суд розглянув якомога швидше, однак підтримує вимогу своїх адвокатів зачитати обвинувальний вирок у повному обсязі, тому що вважає, що він є абсолютно "порожнім і необгрунтованим".

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 листопада направила до суду обвинувальний акт стосовно Насірова.

За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка. На думку детективів, упродовж 2015 року він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2019 млрд грн.

На початку березня суд заарештував Насірова з можливістю застави у 100 млн грн, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід ще кілька разів продовжували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-