Янукович уклав 50 угод на користь інтересів Росії - Яценюк

Янукович уклав 50 угод на користь інтересів Росії - Яценюк

Укрінформ
Колишній президент України Віктор Янукович з 2010 по 2014 роки уклав п'ятдесят угод на користь Російської Федерації.

Про це заявив під час допиту в Оболонському райсуді у справі про держзраду Януковича колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2010 по 2014 рік більше п'ятдесяти  двосторонніх документів було підписано між Україною і Російською Федерацією. Як правило, ці документи були спрямовані на те, щоб Росія мала якомога більший економічний і безпековий вплив на українську державу", - сказав він.

Яценюк додав, що угоди в основному стосувалися  співробітництва між Україною і РФ у сфері газу, атомної енергетики та у сфері безпеки. 

На думку колишнього прем'єра, ухвалення Харківських угод між Україною і РФ про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року стало своєрідною легітимізацією перебування російських військ і створило передумови для російської агресії на початку 2014 року.

Яценюк під час свого виступу у суді наголосив, що період президентства Януковича характерний "неймовірним проникненням спецслужб РФ до українських спецслужб". Зокрема, керівниками СБУ та Міноборони за часів Януковича були саме громадяни Росії, зазначив він.

Читайте також: Яценюк назвав дату своєї останньої розмови з Януковичем

На запитання представників державного обвинувачення, чи існували якісь загрози життю та здоров'ю Януковича у лютому-березні 2014 року, Яценюк повідомив, що такої інформації не було.

"На той момент державна охорона Януковича сягала декілька сотень людей. Тому будь-якої інформації про загрозу життю і здоров'ю президента Януковича не було. Це іще підтверджується тим, що Янукович особисто відмовився від державної охорони. Якби загроза була, то він би не відмовився від охорони", - резюмував Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-